Geweldige ecologische winterverblijven

Geweldige ecologische winterverblijven

Check deze geweldige ecologische winterverblijven! Ski van het dak van je huisje of staar naar het Noorderlicht door het glazen dak van je iglo.
Whitepod Resort - Zwitserland

Het Whitepod Resort ligt in het dorp Les Cerniers in de Zwitserse Alpen en beschikt over een eigen skigebied, berghutten en 15 bolvormige milieuvriendelijke accommodaties. Gasten verplaatsen zich in het dorp resort via ski's, sneeuwschoenen, snowboards en hondenslee. Heerlijk in slaap vallen in één van deze prachtige kamers terwijl de sneeuw uw accommodatie bedekt.
 Hotel de Glace - Canada

Gemaakt van sneeuw en ijs, het tijdelijke Hotel de Glace is open voor het publiek tijdens de koudste maanden. Huur een van de artistiek ontworpen kamers, genieten van een cocktail aan de ijsbar. Je kunt zelfs trouwen in de prachtige ijskapel.
 Monte Rosa Hut - Zwitserland

Onderdeel van het Swiss Alpine Club hut systeem, de Monte Rosa Hut lijkt meer op hol van een boze schurk dan een gezellig winter hostel. Gevoed door zonnepanelen en gebruik makend van het energie-efficiënt ontwerp, maakt dat de hut bijna volledig zelfvoorzienend is. Alleen bereikbaar per ski!
Icehotel - Zweden

Het Zweedse Icehotel is een verbijsterend artistieke onderneming welke alleen plaatsvindt tijdens de koudste maanden van het jaar. Met een nieuw ontwerp elk jaar, is het alsof je elke winter naar een nieuwe plek gaat.
Igloo Village

Hoewel een verblijf in een glazen iglo niet super warm klinkt, zulje het warm genoeg hebben in de Igloo Village van Hotel Kakslauttanen in Finland. Door het kleine ontwerp kunnen ze efficiënt worden verwarmd en het glazen plafond geeft een grote kans om het Noorderlicht te bekijken.
Skipark 360 - Zweden

Hoewel het nog niet is gebouwd, zal Skipark 360 dienen als een man-made skiheuvel buiten Stockholm. Het gehele resort zal worden aangedreven door geothermische energie, zonne-energie en wind- en waterkracht. En als het klaar is, wordt het een van de groenste skigebied in de wereld.
Mountain Hill Cabin - Noorwegen

De fantasie van elke skiër - de Mountain Hill Cabin - is een privécabine die zo ontworpen is dat je van het dak af kan skiën. Perfect passend in het omringende landschap, wordt de cabine beschermd tegen weersinvloeden: de sneeuw en wind glijden er zo overheen. Bereikbaar per ski, geeft deze winter retraite u genoeg tijd om skiën, te rusten en warme chocolademelk te drinken uit je Joco Cup.
Treehotel - Zweden

Het verbazingwekkende Treehotel is het hele jaar open en maakt gebruik van het prachtige Zweedse landschap - ongeacht of er sneeuw op de grond ligt. Geniet van een van hun prachtige prefab kamers zoals de Birdsnest, Mirror Cube of de vreemd-genaamd Blue Cone. Eco-vriendelijke bouwtechnieken worden gecombineerd met low-impact ontwerp en kilometers wildernis om van te genieten.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »